Op weg naar

Ondanks alle goede zorgen zullen veel honden het bezoek aan de trimsalon als “niet leuk” ervaren. Om dit toch wat aangenamer te maken voor uw hond, voor uzelf en voor ons, geven wij u hieronder graag wat tips!

puppyBent u de trotse bezitter van uw nieuwe pup/hondje, ga dan op jonge leeftijd eens kennis maken in de trimsalon. Begin hier zo vroeg mogelijk mee zodat uw pup/hondje alvast wat kan wennen.

Begin zelf al zo jong mogelijk met borstelen, kammen, wassen en föhnen. Ook het aanraken van de voetjes,teentjes en tandjes, de staart en de oren zorgt voor een soepelere gewenning in de toekomst.

Wanneer u uw hond bij de trimsalon binnenbrengt, zal hij of zij vaak wat meer aandacht gaan trekken en steun gaan zoeken bij u. Probeer zo koel mogelijk te blijven, want anders gaat u zijn gevoelens en gedrag versterken.

Indien u graag bij de behandeling aanwezig blijft, is dat uiteraard geen probleem. De meeste honden worden hier wel onzeker van en gaan alles uit de kast halen om uw aandacht te krijgen. Vaak duurt de trimbeurt dan langer.

Probeer uw hond onderweg naar de trimsalon zo droog mogelijk te houden! Een natte vacht is bijna of niet behandelbaar.

Laat uw hond niet teveel eten/drinken voordat hij of zij naar de trimsalon gaat.Eten de Honden

Doordat de behandeling een aantal uren kan duren is het verstandig om uw hond even goed uit te laten voordat u hem of haar naar de trimsalon brengt. Het is vervelend als uw hond zijn behoefte zo lang in moet houden, of zijn behoefte in de trimsalon doet.

Het is verstandig om uw hond aangelijnd naar de trimsalon te brengen.

Wanneer wij tijdens de behandeling ergens rekening mee dienen te houden (loopsheid, lichamelijke klachten, besmettelijke aandoening), stellen wij dit zeer op prijs als u dat van tevoren even vermeldt.

Indien u weet dat uw hond ergens agressief op kan reageren, zouden wij het heel fijn vinden als u dit op voorhand vertelt. Wij weten dan wat we eventueel kunnen verwachten.

teek en vloTenslotte zou het heel fijn zijn wanneer u uw hond vrij van vlooien en teeken naar de trimsalon brengt. Mochten wij tijdens de behandeling onverhoopt toch vlooien/teeken tegenkomen, dan rekenen wij een toeslag van €5,- Deze toeslag is ongeacht de hoeveelheid vlooien/teeken of de grootte van de hond.